Γεμιστά μανιτάρια φούρνου

Προχτές που μαζευτήκαμε στο σπίτι μου, κάναμε κάτι πιτσάκια ,κάτι club sandwich για τα παιδιά κάτι κοτομπουκιες στα γρήγορα με πατατούλες,γενικά finger foood και πολύ κρασί, αλλά μου περίσσεψαν κάτι φρέσκα μανιτάρια...
Τι λέτε δεν τα κάνουμε στα γρηγορα να μην χαλάσουν, είπαμε δεν πετάμε τίποτα.....είναι καιρός για τέτοια??



Τι θέλουμε
100 γρ. βούτυρο
12-14 φρέσκα μανιτάρια μέτρια
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 αβγά
120 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
100 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
όσο  αλάτι και πιπέρι θέλετε

Εύκολα έτσι? τα έχουμε όλα πάμε.

Κόβουμε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το μπέικον για να λιώσουν.
Ρίχνουμε το μείγμα των μανιταριών σε μια λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το 1/3 της κρέμας γάλακτος
-Ζυμώνουμε τη γέμιση έως ότου γίνει "ένα σώμα μια ψυχή.." και σφίξει. Εάν όμως μας είναι μαλακή, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα και κάνουμε μικρές μπαλίτσες.
-Βάζουμε τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 5 λεπτά έως ότου λίγο μαλακώσουν.
-Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ταψί τα μανιτάρια και βάζουμε καπελάκι πάνω τις μικρές μπαλίτσες με την γέμιση.
-Λίγη κρέμα γάλακτος από πάνω και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά.
 



http://lianas-cook.blogspot.com/

Read more: http://onlyfreegr.blogspot.com
Από το Blogger.