ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ



 Υλικά για πανακότα:
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λίπος
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
80 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι μαστίχα
3 φύλλα ζελατίνας
Εκτέλεση: 
Μουσκεύουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης για να μαλακώσουν. Κτυπάμε το γιαούρτι μέχρι να πάρει μια κρεμώδη υφή. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το σφηνάκι μαστίχας. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το μείγμα μας το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και το ανακατεύουμε σε τακτικά διαστήματα. Στο μπολ με το γιαούρτι προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα μας ανακατεύοντας συνεχώς για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Υλικά για την σούπα φρούτων:

400 γρ. ώριμα κόκκινα φρούτα (φράουλες, μύρτιλα, μούρα)
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35% λίπος
500 ml νερό κρύο
300 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τις φράουλες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη και το λικέρ για να ζεσταθούν. Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε μέσα τα κόκκινα φρούτα μας για να βράσουν για 10 λεπτά . Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε. Μόλις κρυώσουν τα φρούτα μας για να φτιάξουμε τον πουρέ, προσθέτουμε τα κόκκινα φρούτα στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα γάλακτος. Περνάμε τον πουρέ από σήτα.
Τελική Εμφάνιση:
Ξεφορμάρουμε την πανακότα και την σερβίρουμε σε ένα πιάτο της προτιμήσεως μας. Σιγά σιγά με ένα κουτάλι προσθέτουμε την σούπα φρούτων. Διακοσμήστε με ένα κλωναράκι μέντας και μία φράουλα.
Κόστος για 4 μερίδες:  12,50 Ευρώ
Χρόνος Παρασκευής: 40 λεπτά
Tip: Για να ξεφορμάρουμε, βουτάμε στιγμιαία τα φορμάκια μας σε ζεστό νερό, προσοχή όμως να μην μείνουν πολύ ώρα στο νερό για να μην λιώσει η πανακότα. Μετά με ένα μυτερό μαχαιράκι περάστε το εσωτερικά γύρω γύρω από το φορμάκι για να ξεφορμάρουμε ομοιόμορφα την πανακότα.



Read more: http://onlyfreegr.blogspot.com
Από το Blogger.