Εύκολο ψητό φούρνου
Περιγραφή
Είναι το ευκολότερο και μαλακότερο ψητό του φούρνου που έχω φάει ποτέ. Η γεύση του είναι το κάτι άλλο. Το φτιάχνω συχνά για τραπέζια.Τι χρειαζόμαστε:
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι νουά ή άλλο μέρος που προτιμάτε
- 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι χυμό λεμονιού
- 100 ml ελαιόλαδο
- 8 καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1 κ.σ ζωμό λαχανικών σε σκόνη
- 1 κ.σ κορν φλάουρ ή ένα φακελάκι έτοιμη σάλτσα ψητού
- Αλάτι / πιπέρι
Πως το κάνουμε:
- Αλατοπιπερώνουμε το νουά και το βάζουμε σε πυρέξ με καπάκι.
- Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.
- Προσθέτουμε τα καρότα, το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το ζωμό λαχανικών.
- Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε όλο το βράδυ στους 100 βαθμούς.
- Αφήνουμε να κρυώσει το κρέας και το κόβουμε σε φέτες.
- Αφαιρούμε τα καρότα και σουρώνουμε το ζουμί από το κρέας.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε.
- Αφαιρούμε λίγο σε ένα βαθύ πιάτο και με τον αναδευτήρα αυγών διαλύουμε το κορν φλάουρ ή τη σάλτσα ψητού.
- Προσθέτουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε το νουά σε φέτες με τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κάνει ακόμα και για δίαιτα. Το έχω φτιάξει χωρίς καθόλου ελαιόλαδο και είναι καταπληκτικό. Η συνταγή ανήκει στην πεθερά μου και την ευχαριστώ.
Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
Post a Comment