Κέικ Πορτοκάλι Με Ελαιολάδο!!!
Το πιο εύκολο κέικ που υπάρχει, αφράτο με άρωμα πορτοκάλι.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
1 κ. γ. μπέικιν πάουτερ
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα (250 ml.) ελαιόλαδο
1 κούπα (250 ml.) χυμό πορτοκάλι
5 αυγά
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1/2 κούπα μαύρες σταφίδες
Εκτέλεση
Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουτερ και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο και τα αυγά.
Συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά, να πάρει αρκετό αέρα μέσα η ζύμη.
Ανακατέψτε τις σταφίδες με μια κουταλιά αλεύρι, βάλτε τα στη ζύμη μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατέψτε τα απαλά.


Βάλτε τα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και με ένα μαχαίρι χαράξτε έναν κύκλο στη μέση της φόρμας (για να φύγει ο αέρας και να μην σκάσει από πάνω το κέικ).
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ http://dianitascooking.blogspot.com/
Πηγή: http://ta-psagmena.blogspot.com
Post a Comment