Μανιτάρια γεμιστά
Περιγραφή
Ενα μεζεδάκι ιδανικό για κρασάκι ή μπυρίτσα. Αναλόγως τις προτιμήσεις. Με όλα ταιριάζει το ίδιο πάντως. Δοκιμασμένο!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 συσκευασία μεγάλα λευκά μανιτάρια (αγκάρικους)
- 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- τα μισά κοτσανάκια απο τα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 4 φέτες μπέικον ή 4 φέτες ζαμπόν κομμένο σε τετραγωνάκια
- 100 gr κασέρι τριμμένο
- 100 gr γραβιέρα πικάντικη
- αλάτι - πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
- 1κσ. μαργαρίνη
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κούπα ζεστό γάλα
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
Πως το κάνουμε:
- Πλένουμε τα μανιτάρια (άλλοι λένε να τα βουρτίζουμε και οχι να τα πλένουμε. Εγώ πάντως τα πλένω κανονικά γιατί έχουν αρκετό χώμα πάνω τους... και από κάτω τους)!!!
- Κόβουμε τα μπαστουνάκια τους και κρατάμε τα μισά για αργότερα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, τα καθαρίζουμε από κάτω. Κάνουμε δηλαδή "χώρο" για να υποδεχτούν την γέμιση αφαιρώντας τις "τριχούλες" (επιστημονική περιγραφή έτσι;) Αφήνουμε τα μανιτάρια στην άκρη να στραγγίζουν.
- Για την μπεσαμέλ, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε μια κουταλιά (γεμάτη) μαργαρίνη και αφού κάψει προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και συνέχεια να ψηθεί το αλεύρι και στην μετά προσθέτουμε μια κούπα ζεστό γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Νοστιμίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι.
- Σε ένα τηγάνι και σε ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά, τα κοτσανάκια απο τα μανιτάρια και το μπέικον ή το ζαμπόν ψιλοκομμένα.
- Ρίχνουμε πιπέρι και μεταφέρουμε την γέμιση μέσα στην μπεσαμέλ.
- Ρίχνουμε και την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε ταψί. Τα πασπαλίζουμε με το κασέρι.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 30' και άλλα 10΄στο τέλος ξεσκέπαστα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν προσθέτουμε υγρά στο ταψί μας, καθώς τα μανιτάρια θα βγάλουν από μόνα τους νερό και θα βράζουν σε αυτό.
http://www.sintagespareas.gr
Post a Comment