Πάστα Φλώρα


Μια παραδοσιακή και γρήγορη συνταγή για ένα γλυκό που όλοι έχουμε αγαπήσει, ιδιαίτερα στα παιδικά μας χρόνια. Επιλέξτε γεύση μαρμελάδας και πάμε να φτιάξουμε Πάστα Φλώρα.

ΥΛΙΚΑ
3/4 πακέτου (187 γρ.) μαργαρίνη ή άλλο βούτυρο
1/2 κ. αλεύρι
3/4 φλ. ζάχαρη
2 αυγά
2 κ.γ. baking powder
μαρμελάδα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με το μίξερ.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε ακόμα λίγο.
  • Σπάμε τα αυγά ολόκληρα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μάλλον μαλακή.
  • Απλώνουμε το περισσότερο ζυμάρι σε ταψάκι διαμέτρου περίπου 25 εκ., φτιάχνοντας περιμετρικά στεφάνι για να συγκρατεί τη μαρμελάδα.
  • Απλώνουμε τη μαρμελάδα (όχι πολλή) και τη σκεπάζουμε με μπαστούνια από ζύμη.
  • Ψήνουμε σε φούρνο μέτριο (150-200 C) περίπου 45'
http://www.flowmagazine.gr

Πηγή: http://ta-psagmena.blogspot.com
Από το Blogger.