Συνταγή για μουστοκούλουρα
ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι πετιμέζι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- ½ ποτήρι κονιάκ
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (περίπου 4 κ.γ)
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1,5 κιλό αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι, το πετιμέζι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγειρική σόδα.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 15-20' ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε κάνει τα κουλουράκια.
Ευχαριστούμε πολύ την "Φραουλίτσα" για την συνταγή της
Πηγή: http://ta-psagmena.blogspot.com
Post a Comment