Γίγαντες με Μπύρα


Περιγραφή

Είναι η καλύτερη συνταγή, που έχω δοκιμάσει
Γίγαντες με Μπύρα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ γίγαντες
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά κέτσαπ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 καρότο, σε κυβάκια
  • 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτί μπύρας
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη (ακατέργαστη)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι

Πως το κάνουμε:

  1. Βράζω τους γίγαντες με 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα, για 30 λεπτά, περίπου, να μαλακώσουν. Τους στραγγίζω και του βάζω σε ταψί, μαζί με τη μπύρα και πασπαλίζω τη μαύρη ζάχαρη. 
  2. Σοτάρω σε 1/2 φλ λάδι το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το καρότο, να μαραθούν. Ρίχνω τη ντομάτα, τη κέτσαπ και βράζω για 10 λεπτά. 
  3. Μετά ρίχνω το σέλινο, δάφνη, αλάτι, πιπέρι και βράζω άλλα 5 λεπτά. 
  4. Αδειάζω πάνω στους γίγαντες, προσθέτω το υπόλοιπο λάδι και ψήνω στους 200°C γιά 30 λεπτά, να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.


Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
Από το Blogger.