Γίγαντες με Μπύρα
Περιγραφή
Είναι η καλύτερη συνταγή, που έχω δοκιμάσειΤι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ γίγαντες
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κουταλιά κέτσαπ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1 καρότο, σε κυβάκια
- 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτί μπύρας
- 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη (ακατέργαστη)
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Πως το κάνουμε:
- Βράζω τους γίγαντες με 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα, για 30 λεπτά, περίπου, να μαλακώσουν. Τους στραγγίζω και του βάζω σε ταψί, μαζί με τη μπύρα και πασπαλίζω τη μαύρη ζάχαρη.
- Σοτάρω σε 1/2 φλ λάδι το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το καρότο, να μαραθούν. Ρίχνω τη ντομάτα, τη κέτσαπ και βράζω για 10 λεπτά.
- Μετά ρίχνω το σέλινο, δάφνη, αλάτι, πιπέρι και βράζω άλλα 5 λεπτά.
- Αδειάζω πάνω στους γίγαντες, προσθέτω το υπόλοιπο λάδι και ψήνω στους 200°C γιά 30 λεπτά, να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
Post a Comment