Κοπανάκια και φτερούγες κοτόπουλο στη σχάρα


Περιγραφή

Μια νόστιμη οικονομική συνταγή για κοτόπουλο. Η σάλτσα είναι από το βιβλίο How to cook and eat in Chinese, της Buwei Yang Chao, για μοσχάρι ή αρνάκι στη σχάρα.
Κοπανάκια και φτερούγες κοτόπουλο στη σχάρα



Τι χρειαζόμαστε:

  • 1.5 κιλά φτερούγες και ποδαράκια κοτόπουλου (ή 700γρ μπουτάκια χωρίς κόκαλο)
  • 4 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • λίγο αλάτι κατά το γούστο ( 1 κουτ. τσαγιού)

Πως το κάνουμε:

  1. Λυώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο και το ανακατεύουμε με την σόγια και την ζάχαρη σε ένα μπωλ.
  2. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 15΄
  3. Υπάρχουν τρείς τρόποι ψησίματος:
  4. Ο πρώτος και ο πιο γρήγορος είναι σε τεφλόν τηγάνι που μοιάζει με σχάρα, 20 λεπτά γυρίζοντας συχνά.
  5. Ο δεύτερος είναι σε ταψί στην σχάρα του φούρνου (γκριλ) για 10 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά τελείωμα στον φούρνο, άλλα 20 λεπτά στους 200°C.
  6. Ο τρίτος είναι στην ψησταριά στον κήπο, μέχρι να γίνουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αρέσει πολύ και είναι καλή συνταγή για δίαιτα, και για barbeques. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με παϊδάκια, ή λεπτές φέτες μοσχάρι, που είναi και η αρχική συνταγή. Την ιδέα να αντικαταστήσω το μοσχάρι με κοτόπουλο την πήρα από μια δική μας ψησταριά που ψήνει κομάτια κοτόπουλο σαν να είναι παϊδάκια.


Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
Από το Blogger.