Κακαβιά
Περιγραφή
Νοστιμη, υγιεινη, γεματη βιταμινες.Τι χρειαζόμαστε:
- 1,5 κιλο διαφορα ψαρια για βραστα
- 1 μετριο κρεμμυδι
- 1 μεγαλη πατατα
- 1 ντοματα τριμμενη
- 1/2 ματσακι σελινο
- Λιγο ελαιολαδο
- Αλατι, πιπερι
- Χυμο απο ενα λεμονι
Πως το κάνουμε:
- Καθαριζω και πλενω τα ψαρια πολυ καλα.
- Καθαριζω τα λαχανικα, τα χοντροκοβω και τα ριχνω σε μια κατσαρολα με νερο.
- Αλατοπιπερωνω και τα αφηνω να βρασουν. Μολις μαλακωσουν οι πατατες, προσθετω τα ψαρια.
- Τα βραζω ολα μαζι για 20 λεπτα περιπου.
- Αφαιρω τα ψαρια,τα καθαριζω και τα μοιραζω σε μεριδες.
- Στη σουπα που εμεινε στην κατσαρολα προσθετω το λεμονι και σερβιρω πανω απο το ψαρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η πιο ωραια κακαβια γινεται με πετροψαρα (περκα, βακαλαο, κ.λ.π.)
Για να ειναι η κακαβια πηχτη υπολογιζω στο 1 κιλο ψαρια - 800ml νερο.
Για να μη διαλυθουν τα ψαρια χρησιμοποιω ζεστο νερο και επιπλεον αν εχω ενα σουρωτηρι που εφαρμοζει στην κατσαρολα θα ηταν χρησιμο να βρασω εκει τα ψαρια.
Η συνταγη ειναι του κυριου Γιαννη Γκελντη.
Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
Post a Comment