Cheesecake (Τσηζ Κέικ) με κλασική συνταγή



Υλικά: 

Για τη βάση:
  • 3 πακέτα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπουλου (τριμμενα με το μούλτι για μεγαλύτερη ευκολία)
  • 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
Για τη γέμιση:
  • 2 πακέτα τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια των 200 γρ. το κάθε ένα
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ και παγωμένη για 3-4 ώρες στο ψυγείο
  • 2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη των 10 γρ. το κάθε ένα
Για την επικαλυψη:
  • 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα, κεράσι ή βύσσινο
  • 1/3 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη των 10 γραμμαρίων
Εκτέλεση: 

Για την παρασκευή της βάσης ανακατεύουμε τα τριμμενα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη και τοποθετούμε σε φόρμα με στεφάνι διαμέτρου 24 εκατοστών πιέζοντάς τα καλά. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. 

Για την παρασκευή της γέμισης μαλακώνουμε τα 2 φακελάκια ζελατίνης σε 12 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και κατόπιν προσθέτουμε το αντίστοιχο ζεστό νερό ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί. 

Ανακατεύουμε καλά (κατά προτίμηση με μίξερ) το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε την υγρήζελατίνη που ετοιμάσαμε ανακατεύοντας πάλι πολύ καλά. 

Τέλος, προσθέτουμε και την παγωμένη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ελαφρά αυτή τη φορά και προσθέτουμε το μείγμα μας στη φόρμα με τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο. 

Για την παρασκευή της επικάλυψης μαλακώνουμε το 1/3 φακελάκι της ζελατίνης σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και κατόπιν προσθέτουμε το αντίστοιχο ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί. 

Προσθέτουμε την υγρή ζελατίνη στη μαρμελάδα και αφού ανακατέψουμε καλά την τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά. 

Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα της μαρμελάδας στη φόρμα με τα μπισκότα και τη κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 16 ώρες τουλάχιστον για να «δέσει» το γλυκό μας.

http://greekcook.gr/
Από το Blogger.