Τορτελίνι με μανιτάρια ογκρατέν



Υλικά:
  • 250g Τορτελίνι με τυρί MISKO
  • 2-3 κουτ. σούπας έτοιμη σάλτσα τομάτας
  • 100 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • χυμός ½ λεμονιού
  • 50 γρ βούτυρο
  • 2-3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο (φρεσκοτριμμένο)
  • 50 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση: 

Βράζετε τα τορτελίνι. Σωτάρετε τα μανιτάρια στο μισό βούτυρο, σβήνετε με το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε ξεχωριστά τη σάλτσα τομάτας με την κρέμα γάλακτος. Βάζετε τα μισά τορτελίνι σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Σκορπίζετε το ζαμπόν και τα μισά μανιτάρια και περιχύνετε με το μισό από το μείγμα τομάτας και κρέμας γάλακτος. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα τορτελίνι, μανιτάρια, τομάτα και κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Ψήνετε για 15 λεπτά στους 210 βαθμούς C μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια τους φαγητού. Σερβίρετε αμέσως.

http://greekcook.gr/
Από το Blogger.