ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά:
- 8 αβγά χωριστά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος Lacta (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 βούτυρο
- Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί.
- Κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τους κρόκους, τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι σιγά-σιγά και τημαρέγκα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (στρογγυλό).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Post a Comment