Χταπόδι Κρασάτο



Υλικά : (για 6 άτομα)
  • 1 μέτριο χταπόδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
  • Πλένετε το χταπόδι καλά και του αφαιρείτε το στόμα, τα μάτια και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Το βάζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό (θα βγάλει από μόνο του νερό).
  • Βράζετε σε χαμηλή φωτιά (με κλειστό το καπάκι) για 25 λεπτά. Χύνετε το νερό που θα βγάλει το χταπόδι.
  • Προσθέτετε το λάδι, το κρασί, το πιπέρι, το κρεμμύδι και τη δάφνη.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί γύρω στα 45 λεπτά (εξαρτάται από το αν το χταπόδι είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο).
  • Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα κρασί (μην προσθέσετε άλλο νερό).
Από το Blogger.