Baileys Irish Cream
Περιγραφή
Το καταπληκτικό κρεμώδες λικέρ που όλοι γνωρίζουμε και μπορούμε πλέον να το φτιάξουμε σπίτι μας.
Τι χρειαζόμαστε:
- 400γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
- 375γρ. carnation ή γάλα εβαπορέ
- 1 1/2 φλυτζάνι σκοτσέζικο ουίσκι
- 2 κουτ.γλ. βανίλια
- 2 κουτ.γλ. γλυκερίνη
- 1 κουτ.σούπας στιγμιαίος καφές
- 1 κουτ.σούπας βραστό νερό
Πως το κάνουμε:
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το σοκολατούχο ή εβαπορέ, το ουίσκι, τη βανίλια και τη γλυκερίνη. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το ζαχαρούχο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στη συνέχεια αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το νες καφέ τον οποίο έχουμε διαλύσει στο βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε σε γυάλινη φιάλη και αφού κρυώσει, βάζουμε στο ψυγείο.
- Συντηρούμε 30 με 40 ημέρες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πριν από το κάθε σερβίρισμα, ανακινούμε καλά την φιάλη να δέσουν ξανά οι γεύσεις. Να διευκρινίσω επίσης οτι η γλυκερίνη παίζει πολυ σημαντικό ρόλο, καθώς είναι αυτή που συντηρεί το ποτό μας ετσι ωστε να μην διαχωριστούν οι φάσεις του και χαλάσει. Στην υγειά μας!
Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr/
Post a Comment